Sinds een half jaar ben ik aan de pillen. En dat voelt toch lekker.

Jaarlijks eindigen 1,5 miljard tubes tandpasta op de vuilnishoop. De meeste tubes bestaan uit verschillende soorten plastic en een laagje aluminium. Gemiddeld blijft er 15% tandpasta in de tube achter. Misschien knip jij de tube open voor het laatste restje, maar de meeste mensen doen dit niet.

In mijn zoektocht naar een meer duurzame manier van tand-onderhoud, stuitte ik een half jaar geleden op de tabletten van SMYLE. Ik ben heel zuinig op mijn gebit en vond het enorm spannend om het experiment aan te gaan. Denkend aan die 1,5 miljard tubes ging ik overstag. Sindsdien kauw ik twee keer per dag op een tablet, borstel ik met de bamboe tandenborstel en ga ik fris op pad.

De ultieme test had ik vorige week bij het bezoek aan mijn tandarts. Zij wist van niets en complimenteerde mij na de inspectie met het prachtig onderhouden gebit. Ik stond zo weer buiten. En ja, het is even wennen en twee weken doorzetten omdat je die bijtende ‘frisheid’ mist, maar voor mij nu geen tubes meer.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op de website: bespaar1miljoentubes.nl.

“If we start to believe that the little you do is essential, then we have a bright future ahead of us” (Peter Smith)