Persoonlijk word ik heel blij van dit beeld. Er wordt al geëxperimenteerd met de overgang naar landbouw die de bodem heelt, ecosystemen doen herleven, het klimaat in evenwicht helpt te brengen én het welzijn van de boeren vergroot.
Er wordt veel gesproken over de toekomst van de landbouw. Hoe blijven we in de hoogste competitie spelen met duurzame landbouw? De universiteit van Wageningen gaat starten met een onderzoek naar de mogelijkheden. Dit doen ze samen met agrariërs en het bedrijfsleven. Bomen kunnen de gewassen beschermen bij veel zonneschijn, en kunnen zorgen voor een betere waterhuishouding. Daarbij kunnen agrariërs met meerdere gewassen hun risico spreiden.

Ik was onder de indruk van de docu-film ‘Kiss the ground’, te zien op Neflix. Als je hierin bent geïnteresseerd en je wilt je laten verwonderen, absoluut een aanrader!