Bomen planten terwijl je ‘googelt’, het kan!
Als je de zoekmachine ecosia.org gebruikt, help je mee om bomen te planten. Ecosia gebruikt de winst uit de advertentie-inkomsten niet om deze uit te keren aan de aandeelhouders, maar om bomen te planten. Hoe tof is dat! Sinds de oprichting in 2009 hebben ze wereldwijd al meer dan 100 miljoen bomen gepland. Ruim 80% van de winst gaat naar herbebossingsprojecten. En als je zoekt zie je direct hoeveel bomen er al zijn geplaatst.
En wist je dat een zoekopdracht ongeveer 5 cent oplevert? Een boom plaatsen kost gemiddeld 22 cent. En nog een verschil met Google, Ecosia is volledig transparant (neem een kijkje op hun site) en ze verkopen jouw zoekgegevens niet. Wie weet er een reden om ecosia.org niet te gebruiken als zoekmachine en lekker te blijven googelen?

Wat alleen zo jammer is, dat nog relatief weinig mensen ecosia.org kennen en gebruiken. Zullen we daar vanaf vandaag verandering inbrengen?