Brainworm helpt bedrijven en organisaties om de interne dialoog te voeren over de kansen en mogelijkheden van verduurzamen.

Engagement en empowerment, de twee belangrijke pijlers voor Brainworm bij het helpen realiseren van jouw ecologisch duurzame ambities. Hoe? Brainworm belooft samen met jouw medewerkers een beweging in gang te zetten, waardoor het duurzame imago wordt versterkt en duurzaamheid in de organisatie wordt verankerd. Dit doen we samen, want daarin zit het blijvend succes van de transitie!

Voel jij…

  • een intrinsieke motivatie om stappen te zetten om jouw bedrijf ecologisch te verduurzamen, omdat je een duurzame en leefbare toekomst belangrijk vindt?
  • de toenemende maatschappelijke druk van klanten, stakeholders of medewerkers om meer duurzaam te ondernemen?
  • dat meer duurzaam ondernemen jouw bedrijf sterker maakt?
  • de behoefte om, juist in deze tijd, medewerkers te laten samenwerken aan een thema dat iedereen raakt?

En wil je jouw hele organisatie hierbij betrekken, omdat je gelooft dat het betrekken van de medewerkers leidt tot meer succes? Dan is dit de eerste stap in de juiste richting!

De belofte

Brainworm belooft samen met jouw medewerkers een beweging in gang te zetten, waardoor het duurzame imago wordt versterkt en duurzaamheid in de organisatie wordt verankerd.

Om relevant te blijven, is financieel resultaat alleen niet meer genoeg. Bedrijven en organisaties voelen steeds meer de verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een klimaat neutrale en circulaire toekomst. Klanten en medewerkers worden kritischer als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen en verwachten dit ook meer en meer van jouw organisatie. Een bewuster en duurzamer leven wordt steeds meer dé manier van leven.

Wat Brainworm brengt

Voor de transitie naar een duurzame en succesvolle organisatie met intrinsiek gemotiveerde medewerkers, heeft Brainworm een programma ontwikkeld dat is opgebouwd uit verschillende sessies, waaronder diverse en interactieve workshops. Deze zijn gericht op het verhogen van de betrokkenheid van de medewerkers en het omzetten van de intentie in actie.

Travelling towards a bright and sustainable future

De insteek van het programma is dat de medewerkers tijdens de reis naar verduurzaming samen optrekken. De deelnemers helpen, ondersteunen en inspireren elkaar tijdens het programma om de duurzaamheidsdoelen van de organisatie én van henzelf te realiseren.

Dit levert winst op voor jouw organisatie, voor jouw medewerkers én voor onze leefomgeving!

Het programma geeft energie en een positieve mindset.

Verkent de eigen mogelijkheden om te verduurzamen voor jouw bedrijf én voor thuis.

Signaleert kansen om te verduurzamen.

Versterkt de onderlinge verbondenheid door de gezamenlijke focus op duurzaamheid.

De exacte invulling van het programma stemmen we samen af, toegespitst op de specifieke situatie van jouw organisatie. Het programma kan zowel op locatie als (deels) online plaatsvinden.

Onze visie, onze droom is dat duurzaam omgaan met energie, grondstoffen en materialen, en actieve inzet voor een schone en leefbare wereld, voor iedereen vanzelfsprekend is.

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat engagement (betrokken voelen) en empowerment (ook daadwerkelijk zelf actie kunnen en durven  ondernemen) essentieel zijn voor succes.

Brainworm gelooft in het succes van transitieversnelling, door het betrekken van de gehele organisatie, en faciliteert bedrijven en organisaties bij het realiseren van hun ambities op het gebied van ecologische verduurzaming.

Dit alles vanuit de overtuiging dat de intrinsieke motivatie om in actie te komen, wordt geprikkeld door bewustwording, kennisvergaring, de dialoog met elkaar te voeren, en het signaleren van kansen.

Marcel Splinter
Marcel Splinter
bevlogen consultant ecologische duurzaamheid, trainer en transitiemanager

Mijn naam is Marcel Splinter, eigenaar van Brainworm, en ik woon met veel plezier in Rotterdam.

Mijn passie is om mensen in beweging te brengen, gericht op het verduurzamen van onze manier van leven als samenleving.

Als mij één ding duidelijk is geworden tijdens mijn werk als leidinggevende, is het wel dat betrokkenheid van medewerkers een van de belangrijkste voorwaarden voor een succesvolle (organisatie)verandering of transitie is. En die betrokkenheid bereik je niet door op een personeelsbijeenkomst onder het genot van een soepje en een broodje, te vertellen wat er morgen gaat veranderen en waarom dat zo goed is. Oprechte betrokkenheid, en het ook daadwerkelijk zelf actie kunnen en durven te ondernemen, zijn essentieel voor succes. En door mijn eigen, jarenlange ervaring heb ik zelf kunnen ervaren dat het zo werkt. Daarom is dat het uitgangspunt van mijn manier van werken.

Ik ben razend nieuwsgierig hoe jij omgaat met de uitdagingen op het gebied van de ecologische verduurzaming. Mag ik bij jou eens een kop koffie komen drinken en samen hierover van gedachten wisselen? Ik vind het leuk om mijn netwerk uit te breiden en verbindingen te leggen.

Contact

Wil jij vrijblijvend van gedachten wisselen of heb je een vraag of opmerking? Laat dan hier een berichtje achter.
Natuurlijk kun je ons ook per telefoon bereiken op (010) 321 60 61.