Vanmiddag heb ik een boeiend online event bijgewoond georganiseerd door de stichting Nederland CO2 Neutraal. De hoofdspreker was Jan Peter Balkenende, prominent partijlid van het CDA en onze voormalige premier. En ik kan niet anders zeggen dan dat hij op zeer bevlogen wijze zijn visie gaf over de mogelijkheden van verduurzaming en circulariteit in relatie tot een gezonde economie.

En toen kwam bij mij de vraag op, hoe kan het nou toch dat een heel aantal voormalige Nederlandse politici zich nu wel zo stevig uitspreken over het belang van de groene en duurzame beweging, en in het verleden veel minder? Naast Balkenende heb ik het dan bijvoorbeeld over Dries Van Agt (CDA). Hij geeft toe de laatste jaren op Groen Links gestemd te hebben. Frans Timmermans (PvdA) die heeft geknokt voor zijn Green Deal in de EU. Ed Nijpels (VVD), tegenwoordig voorzitter van het Klimaatberaad. En niet te vergeten Wouter Bos met zijn groene investeringsmaatschappij Invest-NL.

Volgende week mogen wij stemmen over onze toekomst. Onlangs had ik een mooi interview met de ‘groene’ architect Willem van Genugten (https://bit.ly/38xHpFL). Hij gaf een mooi advies: Stem met de komende zes generaties in je achterhoofd! Een goed advies wat mij betreft. Je pint tenslotte ook niet van de rekening van je (klein)kinderen.