De wereld kampt met de grootste uitdaging waar de mens ooit mee te maken kreeg. En de mensheid kijkt als een stel konijnen in de koplampen van de aanstormende auto.

Hoe werken onze hersenen? Als bezorgde burger weten we dat we moeten versnellen als het gaat om de aanpak van de verduurzaming. En als consument lijken we vooral last te hebben van uitstelgedrag en willen we de confrontatie liever niet aan. In de kern streeft de mens naar geluk en probeert pijn te vermijden.
Als mens vinden we het moeilijk om op de lange termijn te denken. Onszelf te realiseren dat we straks op een punt komen, waardoor de schade niet meer te repareren valt, kunnen we bijna niet aan. Met als gevolg: massale klimaatmigratie, natuurrampen, pandemieën en conflicten. Geen fijne gedachte.

Maar als we vandaag besluiten echt werk te maken van verduurzaming, is het nog mogelijk. Stel je voor dat alle bedrijven hier een belangrijk thema van maken. Zij hun medewerkers betrekken en we gezamenlijk de strijd aangaan.

Wacht niet langer, doe mee en versnel de transitie naar die schone en leefbare wereld!

https://bit.ly/3rtgRfQ

#samenwerken #brainworm #growingabetterworldtogether #duurzaamleven #duurzaamheid #duurzaamondernemen #sdgs2030