Op 28 januari was er een interessante uitzending van Zembla te zien op NPO2 over bio-dynamisch boeren. Het boerenland raakt steeds meer uitgeput. En dat moet anders. De worm krijgt in deze uitzending, zeer terecht, een podiumplaats. De worm is onmisbaar voor een gezonde bodem. Een van de redenen overigens waarom mijn bedrijf de naam Brainworm draagt.
De uitzending geeft een boeiende inkijk in de mogelijkheden van de transformatie van een productie-melkbedrijf naar een bio dynamische manier van boeren. Het ombouwen naar een toekomstbestendig agrarisch bedrijf kost ongeveer 2 jaar. Dat betekent nu investeren, voor een beter inkomen voor de agrariër én een gezonde bodem. Investeerders zijn essentieel om deze transitie te realiseren. Dat vraagt om lef en visie. Deze ondernemers hebben bewezen dat het kan.

In dit verlengde is de documentaire ‘Kiss the ground’ op Netflix ook zeer leerzaam en een aanrader.

Dit soort duurzame ontwikkelingen geven zoveel hoop voor een duurzame toekomst! ??

https://ap.lc/qSQ4K