Eén op de drie Nederlanders wil duurzamer leven, blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van Milieu Centraal.
En wat zijn dan de goede duurzame voornemens? Hoog scoren: vaker kopen van voeding met een duurzaam keurmerk (39%), minder spullen kopen (32%) en minder vlees eten (29%). Ook de aanschaf van zonnepanelen, het isoleren van de woning en het vervangen van de oude lampen voor led-verlichting, worden veelvuldig genoemd.

Waar we meer moeite mee lijken te hebben zijn: minder vliegen en afval scheiden.

Ruim 41% vindt dat bedrijven veel meer moeten gaan doen aan verduurzaming. Om als bedrijf relevant te blijven is financieel resultaat alleen niet meer genoeg. Klanten en medewerkers worden steeds kritischer als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Heb jij al besloten wat je anders wilt gaan doen het komende jaar? En zullen we gewoon met onszelf afspreken dat we de duurzame voornemens niet louter voornemens laten blijven?

Op naar een groener en duurzamer 2021 in goede gezondheid!